spidernfly's

By: lyn hazirah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-Mar-2007 10:19 Email | Share | | Bookmark
monday blues

"mommy nak read ek?"
abang... pura2 tak dgr apa i cakap
"im a little teapot"
View all 7 photos...
konon pagi tadi i wanted to do some reading in my bedroom... but obviously my 2 bujangs cant leave their mommy alone. they came, & they conquered the bed terus. dah gitu bawak pulak toys masing-masing. so my plan mau membaca tu, kena la i postpone yet again

for dinner, i cooked beef rendang. i really tak tau what sayur goes well with rendang. so anyone with ideas... sila la share your ideas with me ek?



Thursday, 8-Mar-2007 10:12 Email | Share | | Bookmark
what we had for dinner

this was what we had for dinner. lemak cili api, sambal belacan ulam timon & ikan bilis goreng with cili & garlic (recipe courtesy of Harp's wife, MamaQ...)

i ni selalu masak lemak cili api kan? napain? coz its my favourite actually



Quote:
baiti: harp ineseng yg bagi recipe ikan bilis tu

KK: aiseh man... gi tu sekalik. makan gambar daa lauk ku ini.... padahal rasa dia so-so je

nurul: next saturday ku bikin unt mu, mau ka?

achik nad: bukan itu niatku..... hehehe

cp: la you fav masa bachelor days... i ni dah beranak pinak still dok masak lauk ni....


Wednesday, 7-Mar-2007 11:47 Email | Share | | Bookmark
what we did today

 
 
 
View all 26 photos...
weather's been good lately. unpredictable but cool je..... nways, today mendung with slight drizzle. windy too thus its quite sejuk..... at first didnt want the boys to play outside. but they got bored... restless.... and somewhat tak tentu arah. so nak tak nak ... i lepaskan diorang main luar gak la.



Quote:
amy & yaser: la nak main sama ke? hari tu dtg kenapa la tak cakap. could leave you & yaser alone at my yard for some privacy with the slides and all

nurul: "dont say cheese, say COON"

mrix: ntah.... bila la nak visit we all nih...?!!!! penat i tunggu

mommy d&d: awww thanks! deck tu actually unt BBQ tapi i rasa in my neighbourhood ni i sorang je yg takde BBQ set

MD: nampak je sedap....... rasa tak tau lagi

Mallan: sini musim hujan daaa pulak. bagus!!!! at least its not so HOT. kehnot wait for winter.....!!!

cp1: sini mat salleh bukan cakap pokok betik... thats pawpaw tree actually. papaya jarang jumpa. pawpaw tak sesedap papaya.... mcm payau kelat + manis gi tu


Wednesday, 7-Mar-2007 02:53 Email | Share | | Bookmark
we had this for lunch & will be having this for dinner



lama we all tak makan nasi ayam. so i made this today. boys pun shuka makan chicken rice... so its a win-win meal...

petang... i sempat bikin BBQ chicken wings



Quote:
amy: delicious? illusi optik je tu dear.... tapi if mau makan, let me know. mengalu-alukan kedatangan you dear

cp1: bukan great mommy... tapi pasal diorang (ini termasuk hubby ku) ni suka makan, so i pun rajin masak la..... lagipun sini tarak gerai....

nurul: oooo mau order? bulih bulih... kan ku ikutkan saja tapi syaratnye itu DEAL we made earlier kena bagi tukar. amacam?


Tuesday, 6-Mar-2007 07:36 Email | Share | | Bookmark
what we had for tea

i made karipap for tea. tapi sempat bikin 10 je coz by then had to do sumthing else. grrr.... masa time goreng tu la my sons ni buat pasal. so forgive me la if the first 5 of the karipap were a bit hangus. im starting to miss the small small gerais where you can just buy 3 karipaps for RM1.....



Quote:
sabb: so tunggu apa lagi? bikin la karipap

farah: whats my secret? laaa dah nama dia secret, mana boleh kasik tau org ekeke no la... no secret. secretnyer is gerai takde tapi nak makan karipap... so kenala buat sendiri hu hu hu

mrix: haiyah... dont la... buat i malu je.... i ni rajin masak bukan apa... coz my hubby, the boys & i suka makan. but i must you VERY good in art. i ni alahai.... tgk je la my house. huduh takde any paintings or whatsoeva...compared to your house. so lively & vibrant!!!

cp1: i pun fussy sgt when it comes to karipap. i hate those lembek lembek ones. inti tak sedap lagi haru!!!

nurul: awww.... mana ada shedap. malu gwe!!! nways yg ku bawak hari tu sudah shilap sikit recipe dia. nasib baik edible...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net